Duizenden knuffels van herdenkingsplek Oss met liefde en respect schoongemaakt en opgeborgen

OSS - Het moet een bijzondere ervaring zijn. De duizenden knuffels die herinneren aan een verschrikkelijk ongeluk, schoonmaken en opbergen. Dat kun je alleen maar met liefde en respect doen.

De herdenkingsplek bij het spoor in Oss was donderdag relatief snel opgeruimd. Het opbergen van alle tekeningen, gedichten, brieven, kaartjes en de duizenden pluche beestjes, in een grote loods in Oss, neemt wat meer tijd in beslag. Zeker omdat dit zorgvuldig en met respect gebeurt. "We maken alle knuffels eerst schoon. En we zorgen ervoor dat ze netjes en droog de dozen in gaan. Ik schat dat het om z'n 10.000 knuffels gaat. We overleggen met de betrokken families wat ermee gaat gebeuren", vertelt Sjaak van de Loop van de gemeente Oss. 

Bekijk de video en lees verder.

Tekeningen, brieven en gedichten voor altijd bewaard
Behalve de enorme hoeveelheid knuffels is de berg aan brieven, tekeningen, gedichten en kaartjes minstens zo groot. "Ook die worden allemaal gedroogd. En we scannen álles. Zodat alle verhalen en tekeningen voor altijd bewaard blijven." 

Bloemen ook opgeruimd
Ook de zee aan bloemen is afgelopen donderdag opgeruimd. Maar niet zonder eerst al het plastic te verwijderen. En alle lieve kaartjes eraf te halen.

LEES OOK: Bloemen, knuffels en tekeningen op gedenkplek Oss binnen een half uur opgeruimd

 

Meer over dit onderwerp:
SPOORDRAMA OSS KNUFFELS