Gekantelde vrachtwagen zorgt voor problemen op de A16

MOERDIJK - Drama en fileleed op de Brabantse snelwegen. Een gekantelde tankwagen zorgde maandagmiddag en -avond voor een lange file op de A16. Er ontstonden ook files door een ongeluk op de A50 (Eindhoven-Arnhem) en door een kapotte vrachtwagen op de A58 (Tilburg-Eindhoven). Even na vijf uur stond er in Brabant 185 kilometer file. En dat op een maandagavond in de herfstvakantie.

De tankwagen op de A16 lekte druppelsgewijs het brandbare koolwaterstof. Voor de zekerheid stond er wel een schuimbluswagen paraat. Het bergen van de vrachtwagen werd uitgesteld tot na de spits. Zo konden er weer rijstroken open zodat het verkeer er langs kan. Na 22.00 uur werd de snelweg weer afgesloten, zodat de vrachtwagen geborgen kan worden.

De chauffeur van de tankwagen is direct na het ongeluk door omstanders uit de vrachtwagen geholpen. Hij is overgedragen aan de medewerkers van de ambulance. Of en hoe ernstig hij gewond is, is onbekend. 

Het staat goed vast in Brabant (Foto: ANWB)

Op de A50 liep de filetijd na het ongeluk al snel op naar een uur. Een kapotte vrachtwagen op de A58 van Tilburg naar Eindhoven zorgde voor drie kwartier vertraging. De rechterrijstrook was tijdelijk dicht. Ook op de A17 vond een aanrijding plaats tussen Roosendaal en Dordrecht gebeurd. De linkerrijstrook werd daar afgesloten.

 

 

Meer over dit onderwerp:
MOERDIJK VERKEERSONGEVALLEN A16