Rector magnificus van Tilburg University stopt er opeens mee, reden onduidelijk

17 oktober 2018 om 13:00
nl
Rector magnificus Emile Aarts van Tilburg University stopt na zijn eerste termijn. Het is niet precies duidelijk waarom de hoogleraar van de universiteit hiervoor heeft gekozen.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De eerste termijn van Emile Aarts eindigt op 1 juni 2019. Hij vertrekt dan als rector magnificus, maar hij blijft wel nog aan als hoogleraar data science en innovatie. Tilburg University kwam de afgelopen jaren regelmatig negatief in het nieuws. 

Zo zou de kwaliteit van proefschriften ondermaats zijn en hoogleraren en onderzoekers klaagden dat ze niet vaak genoeg een vaste aanstelling krijgen. 

'Promotiefabriek'
De Tilburgse universiteit werd in de media omgedoopt tot 'promotiefabriek'. Rector Emile Aarts kreeg al eerder kritiek te verduren omdat hij niet doortastend genoeg zou hebben opgetreden tegen de omstreden werkwijze van betrokkenen. 

Op de website van Univers, het blad dat is verbonden aan Tilburg University, staat dat Aarts het besluit heeft genomen in goed overleg met het stichtingsbestuur van de universiteit. Zij gaan op zoek naar een vervanger van de rector magnificus.  

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.