Video

José is tegelzetter en de beste linedancer ter wereld: 'Mijn collega's geloven me soms niet'

19 oktober 2018 om 00:49
nl
Overdag is hij een doodgewone tegelzetter, maar naast zijn werk is hij een van de grote namen in de linedancewereld. José Miguel Belloque Vane uit Oudenbosch heeft zo’n beetje alles gewonnen wat er te winnen valt in de categorie new linedance. En toch kijken zijn collega’s nog steeds wel eens raar op als hij vertelt dat hij danst.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

"Mensen hebben vaak een verkeerd idee van linedance”, vertelt de 31-jarige José tijdens een dansles die hij geeft. “Ze denken dat het alleen hak-en-teen is, een hoed en laarzen, maar dat is totaal niet zo. Zeker niet bij alle dansen. Er zijn gewoon heel veel verschillende soorten stijlen.”

Zijn collega-bouwvakkers moeten vaak lachen als ze horen dat José aan linedance doet. “Ze dachten dat ik een grapje maakte, maar ze zagen uiteindelijk wel dat het serieus is. Nu supporteren ze me allemaal, waar ik ook naartoe ga in de wereld. En als ik terugkom en ik heb gewonnen, staat het gebak al klaar.”

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks dat de danser uit Oudenbosch nog steeds de beste van de wereld is, gaat hij binnenkort stoppen met dansen. “Dit is mijn laatste WK. Ik heb al twee keer gewonnen op het allerhoogste niveau en meer kan ik niet bereiken. Nu kan ik nog mooi afsluiten, voordat ik straks zwaar verslagen word door een jonger iemand die veel meer tijd heeft om te trainen. Ik heb gewoon mijn normale baan en straks een gezinnetje en dan weet je hoe het gaat.”

Dit weekend is West-Brabant even de hoofdstad van het new linedance. Dan wordt daar in Bosschenhoofd het open NK gehouden. 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.