Kiki Bertens stunt na peptalk van coach met winst op favoriet Angelique Kerber

22 oktober 2018 om 18:43
nl
Kiki Bertens is de WTA Finals in Singapore begonnen met een enerverende overwinning. De derde Nederlandse deelneemster ooit aan het prestigieuze eindejaarstoernooi vocht zich razendknap terug tegen de als eerste geplaatste Duitse Angelique Kerber: 1-6, 6-3, 6-4.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Voor de 26-jarige tennisster uit Breda was deelnemen aan het toernooi met de beste acht tennissters van het jaar een grote bonus. De nummer negen van de jaarlijst mocht meedoen door een afzegging van Simona Halep.

‘Let's go meissie!’
Tegen drievoudig grandslam-winnares Kerber leek de pupil van Raemon Sluiter op weg naar een kansloze nederlaag. Totdat Sluiter de baan op kwam bij een  2-1 in de tweede set achterstand. “Ik had een slechte start en ben blij dat ik het zo kon omdraaien”, sprak Bertens, die Sluiter dankte voor zijn woorden op het moment dat alles tegen leek te zitten. “Accepteer dat je slagen mist maar laat het niet doorspelen. Probeer actiever te zijn in je keuzes en wissel van slagen. Let's go meissie!”, zo beurde Sluiter zijn pupil op. 

Niemand gaf iets voor de kansen van Bertens na de eerste set. Na haar beste tennisjaar ooit oogde Bertens vermoeid en was ze slordig in haar slagen. De eerste servicegame wist ze nog te winnen, maar daarna liep de 30-jarige Duitse eenvoudig uit. Na de peptalk van Sluiter ging Bertens met meer overtuiging spelen en de ervaren Kerber werd er nerveus van. De Duitse ging fouten maken en Bertens domineerde met rake klappen. Bertens trok de stand gelijk en liep daarna uit naar 6-3.

Harde smash
In de derde set was het lang wachten op de eerste speelster die haar service hield. Dat gebeurde pas in de achtste game toen Bertens van 0-40 toch nog terugkwam. Kerber won daarna op 'love', waarna Bertens het na twee uur en twee minuten afmaakte met een harde smash.

In diezelfde rode groep won de Amerikaanse Sloane Stephens van de Japanse Naomi Osaka (7-5, 4-6, 6-1). Stephens is woensdag de volgende tegenstandster van Bertens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.