Arrestatie van Frank Masmeijer ging kalm en snel: 'Ineens stonden er twee agenten aan zijn tafeltje'

23 oktober 2018 om 16:20
nl
Het ging bijna onopvallend, de arrestatie van Frank Masmeijer dinsdagmiddag in Breda. De ex-presentator zat daar net als veel andere gasten te lunchen in het restaurant van het Van der Valk-hotel Princeville. “Ineens verschenen er twee agenten aan zijn tafeltje en verzochten hem mee te gaan. En dat deed hij gewoon", vertelt de eigenaar van het hotel aan Omroep Brabant. Een ooggetuige uit Roosendaal is er nog verbaasd over. "Zo onwerkelijk."
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

De arrestatie was aan het begin van de middag en ging snel. Omdat het druk was, viel het niet zo op. Maar hotelbaas Ben Wohrmann werd er wel een beetje door overvallen. Dat gold ook voor de Roosendaler die eveneens binnen zat. "Het was hartstikke druk. Ik zat te wachten op mijn afspraak en wat te appen."

'Die zit toch vast!?'
"En ineens zie ik hem zitten, vrij dichtbij. Hij was druk aan het praten met een paar andere gasten over voetbal. Alleen maar over voetbal. En ik dacht nog dat hij vastzat voor drugs", vervolgt de Roosendaler zijn verhaal. 

De man zag dat er twee agenten naar Masmeijer toeliepen. "Ze stopten bij zijn tafeltje en zeiden: 'Meneer, wilt u zo vriendelijk zijn met ons mee te gaan?' En Frank zei: 'Ja, natuurlijk'. Vervolgens liep iedereen rustig naar buiten. Hij werd niet geboeid."  

'Had nooit van hem gehoord'
Wohrmann was rustig aan het werk in zijn kantoor toen het gebeurde. "Mijn vrouw vertelde wat er net in de zaak was gebeurd.’’ Wohrmann heeft weinig met showbizz en televisie en snapte de ophef eerst ook niet. “Ik had echt nog nóóit van Frank Masmeijer gehoord. Al had hij naast me gestaan, ik had hem niet herkend’’, lacht de hotelbaas.

De politie deed dat duidelijk wel en kwam meteen in actie, omdat de ex-presentator internationaal gesignaleerd stond. Volgens Wohrmann moet de politie hem wel zijn gevolgd. “Anders kom je toch niet bij ons uit?”

Drugssmokkel
De rechtbank in Antwerpen veroordeelde Frank Masmeijer vorig jaar tot acht jaar cel en een forse geldboete voor zijn betrokkenheid bij drugssmokkel. Donderdag wordt hij voorgeleid in Nederland, dan kan hij aangeven of hij mee wil werken aan uitlevering aan onze zuiderburen. Ook wordt besloten of hij in de cel moet blijven.

Het hoger beroep in de zaak is in november.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.