Video

Jumbo opent 600ste winkel: 'Ze zullen snel richting de 700 gaan'

24 oktober 2018 om 09:07
nl
Jumbo opent woensdagochtend haar zeshonderdste winkel. Dat gebeurt in Vught. De afgelopen tien jaar is de supermarktketen uit Veghel aan een enorme opmars bezig. Dat komt mede door de overname van Super de Boer, C1000 en recent de Emté.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

“Er komen nog tientallen Jumbo’s bij door de overname van Emté”, vertelt Retail-deskundige Peter ter Hark. De 130 winkels van Emté worden verdeeld over Coop en Jumbo. Jumbo krijgt er 79. “Ik denk dat Jumbo uiteindelijk richting de achthonderd winkels gaat en dan wordt het dringen op de markt.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Grens
Albert Heijn is op dit moment de marktleider met bijna duizend supermarkten, daarmee hebben ze 30 procent van het marktaandeel in handen. “De Albert Heijn kan op dit moment alleen maar consolideren. Jumbo zal nog verder groeien, ten koste van andere formules. Maar ook zij zullen tegen een grens aanlopen.”

Ter Hark noemt de overname van andere formules, zoals Super de Boer en Emté, het geheim van het succes van Jumbo. “Als je dit zelf moet verwerven, is het een enorme klus die soms wel jaren duurt. Overnemen gaat dus veel sneller.”

Concurrentie
Voor een concurrentiestrijd tussen Jumbo en Albert Heijn is Ter Hark niet bang. “Natuurlijk beconcurreren ze elkaar, maar ik denk dat ze met gepast respect met elkaar omgaan. Het heeft geen enkele zin om elkaar te bevechten, dat kost alleen maar geld.”

Ter Hark verwacht dat Jumbo over niet al te lange tijd zijn zevenhonderdste winkel opent. “Als alle Emté-winkels straks omgebouwd zijn, komen ze al een heel eind richting de zevenhonderd.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!