Video

Leon van der Zanden stopt als cabaretier: 'Kan me niet verder ontwikkelen'

26 oktober 2018 om 14:08
nl
Twintig jaar lang stond hij op het podium en hij maakte negen voorstellingen. Maar de koek is op. Cabaretier Leon van der Zanden stopt met het maken van voorstellingen. “De vorm cabaret is voor nu even op. Ik merk dat ik me niet meer kan ontwikkelen binnen het cabaret." Van der Zanden maakte het nieuws vrijdag bekend bij het Omroep Brabant programma Brabants Bont.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

 

"Ik loop vooral tegen de grapverwachting aan. Mensen zitten te wachten op de grap. Maar mijn voorstellingen zijn altijd een combinatie geweest van een verhaal en een grap. En die grap is nu meer het middel geworden in plaats van het einddoel." 

Groeien
Wat Van der Zanden nu precies gaat doen is nog niet duidelijk. Hij werkt al bij PSV, waar hij filmpjes maakt voor de fans. Hij is ook nog coach. Maar er blijft nog genoeg ruimte in de agenda over. “En dat wil ik graag even zo houden,” aldus van der Zanden. "Ik wil nu andere vormen gaan zoeken en andere kanten van mezelf aanspreken, zodat ik ook weer verder kan groeien."

De laatste voorstelling Kameleon loopt nog tot eind januari. In het Speelhuis in Helmond wordt op 20 november de voorstelling opgenomen en met Pasen uitgezonden bij Omroep Brabant. 


 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!