Michael van Gerwen sensationeel uitgeschakeld op EK darts: einde aan recordreeks

26 oktober 2018 om 23:48
nl
Michael van Gerwen heeft zich vrijdagavond niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het EK darts. De nummer één van de wereld had verrassend het nakijken tegen Steve West (7-10) en kon zich niet herstellen van een vroege 1-4 achterstand.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Met de nederlaag komt er voor Van Gerwen een einde aan een recordreeks van 21 overwinningen op rij tijdens de EK darts. Mighty Mike had de vorige vier edities van het Europees kampioenschap gewonnen en wilde het toernooi dolgraag voor een vijfde keer op rij winnen, iets wat geen enkele darter ooit eerder presteerde.

Inhaalrace zonder resultaat
De als eerste geplaatste Nederlander kon tegen West geen enkel moment van een voorsprong genieten. De als zestiende geplaatste Engelsman nam al snel een 1-4 voorsprong en hield de partij continu in eigen hand. 

Van Gerwen knokte zich nog wel terug naar 4-4 en 5-5, maar uiteindelijk bezweek West niet onder de inhaalrace van de Brabander. De uitschakeling is een enorme domper voor Van Gerwen, die voor het toernooi nog verkondigde dat 'hij eigenlijk voor iedereen te sterk zou moeten zijn in Dortmund'.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.