Burgemeester neemt wasmiddel mee naar expositie Peerke Donders

TILBURG - Met onder zijn arm twee grote flessen wasmiddel opende burgemeester Theo Weterings van Tilburg zaterdagmiddag in het Peerke Donders-paviljoen 'Arm in arm met Peerke'. Dit is een tentoonstelling over armoede. Op deze expositie wordt in woord en beeld het verhaal verteld van twee eeuwen armoede in Tilburg. Op een laagdrempelige manier laat de tentoonstelling zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt.

De stichting Petrus Donders laat zich in alles wat ze doet inspireren door het leven van Peerke Donders en door de werken van barmhartigheid. De leden hebben de overtuiging dat mensen waar ook ter wereld elkaar moeten helpen. Armoede is in deze tijden van grote welvaart een groot probleem. De stichting Petrus Donders wil hier voor met de expositie ‘Arm in arm met Peerke’ aandacht vragen: "Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatie te ontsnappen moet ieder het zijne bijdragen." 

Andere religies en culturen
De tentoonstelling is chronologisch opgebouwd. Dit wil zeggen dat armoede in Tilburg en de maatregelen daartegen sinds 1809 - het geboortejaar van Peerke Donders - duidelijk worden gemaakt. ‘Arm in arm met Peerke’ is tot stand gekomen met medewerking van tal van organisaties. Ook voor de situatie bij andere culturen en verschillende religies is er aandacht. De stichting hoopt dat veel scholen en maatschappelijke groeperingen de expositie zullen bezoeken.

Tijdens de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’ is het Peerke Donders-paviljoen inzamelpunt van zeep en wasmiddelen.. Die worden ingezameld voor arme mensen. De expositie is te bezichtigen tot eind april 2019. Maandelijks zijn er lezingen en andere activiteiten over armoede. 

Meer over dit onderwerp:
PEERKE DONDERS EXPOSITIES ARMOEDE TILBURG