Gaswinning scheurt Waalwijk in tweeën, inwoners reageren verdeeld op 'Groningse toestanden'

WAALWIJK - Nu bekend is dat de gaswinning door mag gaan in Waalwijk, is de stad in tweeën gedeeld. Een aantal inwoners maakt zich niet zo druk om de gevolgen, terwijl andere inwoners zich in de steek gelaten voelen door de overheid.

Hassan snapt er helemaal niets van dat de gaswinning doorgaat in Waalwijk. "Dit is nu een open vlakte maar hier stond vroeger een school. Nu worden er huizen gebouwd maar al die nieuwe huizen hebben geen gasaansluiting meer. We moeten toch allemaal van het gas af? Waarom gaan ze hier dan toch naar gas boren? Als iedereen mij honderd procent kan garanderen dat het veilig is, dan vind ik het goed."

David en Goliath
Inwoners van het Laageinde voelen zich in de steek gelaten door de overheid. "Die houdt helemaal geen rekening met ons. Wij zijn in dit verhaal David en de overheid is Goliath. Wij hebben geen schijn van kans. Straks krijgen wij hier van die Groningse toestanden. Aardbevingen en scheuren in ons huis, ik moet er niet aan denken", zegt een van de inwoners. 

LEES OOK: Gaswinning Waalwijk mag toch worden uitgebreid: 'Ik had van deze minister niet anders verwacht'

Het Rijk maakte woensdagmiddag bekend dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken het winningsplan van Vermillion Energy goedkeurt. Tegen dat plan waren bezwaren, onder meer van het waterschap, de provincie en de betrokken gemeentes. In Tilburg-Noord en Loon op Zand wordt ook onderzocht of daar gas gewonnen kan worden. 

LEES OOK: Efteling ook in gevarenzone als gaswinning in Waalwijk toeneemt 

Meer over dit onderwerp:
WAALWIJK GASWINNING