FC Den Bosch verslaat ook FC Twente, Helmond Sport evenaart negatief record

EINDHOVEN - FC Den Bosch boekte vrijdagavond tegen titelkandidaat FC Twente de zevende zege op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boessen was voor het eigen publiek met 2-1 te sterk. Helmond Sport bleef voor de dertiende keer op rij zonder zege sinds de competitiestart.

Roda JC Kerkrade - Helmond Sport 3-0
Helmond Sport bleef door de nederlaag bij Roda JC voor de dertiende keer op rij zonder winst sinds de competitiestart en evenaarde zo een negatief clubrecord uit het seizoen 2006/07, onder toenmalig trainer Gerald Vanenburg.

Scoreverloop:
28. Mitchell Paulissen 1-0
51. Mario Engels 2-0
60. Gyliano van Velzen 3-0
74. Rode kaart (twee keer geel): Richelor Sprangers (Helmond Sport)

 

RKC Waalwijk - Jong PSV 3-5
Acht doelpunten vielen er deze avond in het Mandemakers Stadion, waarvan liefst vijf vóór rust. Jong PSV boekte zijn eerste zege na drie competitieduels zonder winst. RKC bleef voor de tiende keer in zijn laatste elf competitieduels zonder overwinning.

Scoreverloop:
5. Cody Gakpo 0-1
15. Dylan Seys 1-1
17. Joël Piroe 1-2
31. Ramon-Pascal Lundqvist (pen) 1-3
39. Cody Gakpo 1-4
51. Emil Hansson 2-4
53. Joël Piroe 2-5
83. Emil Hansson 3-5

 

FC Den Bosch - FC Twente 2-1
FC Den Bosch zit in een heerlijke flow en behaalde tegen titelkandidaat FC Twente zijn zevende overwinning op rij in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wil Boessen bezet de derde plaats en heeft maar twee punten minder dan koploper Sparta Rotterdam.

Scoreverloop:
19. Stefano Beltrame 1-0
24. Stefan Velkov 2-0
32. Tom Boere 2-1
77. Rode kaart: Stefan Velkov (FC Den Bosch)

Jong AZ - TOP Oss 1-3
Twee doelpunten van Huseyin Dogan bezorgden TOP Oss de derde zege op rij. De ploeg van trainer Klaas Wels herstelde zich knap van een 1-0 achterstand. TOP Oss staat zesde, op twee punten van de nummer vier FC Twente.

Scoreverloop:
24. Ferdy Druijf 1-0
31. Bryan Smeets 1-1
39. Huseyin Dogan 1-2
66. Huseyin Dogan 1-3

FC Eindhoven - Telstar 1-2
Ook in zijn zesde thuiswedstrijd van het seizoen lukte het FC Eindhoven niet om de eerste driepunter bij te schrijven. De vroege rode kaart die Elson Kabangu kreeg, maakte de opgave om van Telstar te winnen extra lastig: hij werd bestraft vanwege een onbesuisde tackle op de enkels van Kyle Scott.

Scoreverloop:
10. Jasper van Heertum 0-1
20. Alvin Daniels 1-1
24. Rode kaart: Elton Kabangu (FC Eindhoven)
45. Jasper van Heertum 1-2VOORAF: Statistieken en opstellingen

Helmond Sport bleef in zijn eerste twaalf competitiewedstrijden van het seizoen zonder winst (zes gelijke spelen, zes nederlagen) en is als enige club nog zonder zege in de Keuken Kampioen Divisie.

Indien de Helmonders ook niet winnen van Roda JC, dan evenaren ze het negatieve clubrecord dat onder coach Gerald Vanenburg tot stand kwam in het seizoen 2006/07. Toen boekte de club vijf gelijke spelen en acht nederlagen in de eerste dertien speelronden.

FC Den Bosch heeft de wind mee in de Keuken Kampioen Divisie: de ploeg van trainer Wil Boessen won zijn laatste zes wedstrijden. Geen enkele andere club behaalde zoveel punten uit zijn laatste zes duels als de Bosschenaren.

FC Eindhoven is samen met Helmond Sport als enige nog zonder thuiszege dit seizoen: de ploeg van trainer David Nascimento verloor de eerste drie thuisoptredens en speelde daarna twee keer gelijk.

Jong PSV is sinds de 2-1 zege op Ajax van 15 oktober zonder winst in de Keuken Kampioen Divisie: de Eindhovenaren speelden gelijk tegen MVV (2-2) en FC Dordrecht (2-2) en verloren maandag van FC Den Bosch (0-1).

RKC is bezig aan een zwakke reeks in de eerste divisie. De Waalwijkers wonnen maar één van hun laatste tien competitiewedstrijden (3-2 thuis tegen Jong FC Utrecht).

Met slechts twee nederlagen in de laatste negen speelronden is TOP Oss bezig aan een sterke fase. 

Opvallend: de Ossenaren wonnen dit seizoen al hun duels waarin aanvaller Huseyin Dogan tot scoren kwam. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Jong PSV (4-1), FC Twente (1-2), Jong FC Utrecht (2-1), NEC (1-5) en FC Eindhoven (2-0).

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel: