Video

Bijna-Baantjes helpt jongeren met een beperking aan een bijbaantje

9 november 2018 om 22:48
nl
Ook jongeren met een beperking willen werken. Gewoon een bijbaantje zoals alle andere jongeren, bijvoorbeeld in de supermarkt. Stichting Bijna-Baantjes zorgt hiervoor. Ze regelen bijbaantjes voor jongeren met een beperking. En met succes, want de stichting in Vught is nu genomineerd voor een INC-award.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Arine van Neutegem heeft een zoon met een beperking en die wilde net zoals zijn broer gewoon werken. "Toen heb ik wel een beetje een dilemma gehad. Ga ik nu zeggen dat het niet kan, omdat hij een beperking heeft? We zijn eigenlijk niet gewend dat jongeren met een beperking na school ook een bijbaantje willen. Maar uiteindelijk ben ik gaan kijken of het wel lukte. En zo is het begonnen."

Dolblij
Intussen heeft de stichting al zo'n dertig jongeren aan het werk geholpen. Een van hen is Kim Theunissen (17). Ze is dolblij met haar baantje in een supermarkt in Empel. "Ik kon geen baantje krijgen omdat ik een handicap heb." Intussen werkt ze al anderhalf jaar in de supermarkt.  "Eerst was ik alleen aan het spiegelen, maar nu mag ik ook vakken vullen."

Volgens supermarkteigenaresse Ursula Paans  is Kim een echte aanwinst. "En dit verrijkt jezelf en je medewerkers. Kim wordt opgenomen in de groep en ze wordt overal bij uitgenodigd. Kim wordt eigenlijk gewaardeerd door iedereen."  

De stichting is genomineerd voor een INC-award. Dat is een prijs voor een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking omarmt. De uitreiking vindt 13 november plaats in Noordwijk. 'Wij zijn hier heel blij mee!", benadrukt Van Neutegem. "Wij hopen dat Bijna-Baantjes straks in de Dikke Van Dale komt te staan en dat het zo gewoon is dat iedereen denkt: ja natuurlijk, waarom zouden zij geen bijbaantje mogen?"

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.