Regen veroorzaakt grote verkeersdrukte in Brabant, monsterfiles op A2 en A27 opgelost

12 november 2018 om 08:04
nl
De regen veroorzaakte maandagochtend een zeer drukke ochtendspits in Brabant. Vooral op de A2 en de A27 was het aanschuiven voor de automobilisten.
Geschreven door

Op de A2 was het onder meer raak op de weg tussen Vught en Waardenburg. Daar moest het verkeer rond acht uur rekening houden met ruim vijftig minuten vertraging. Er stond twintig kilometer file. Rond negen uur nam de vertraging af tot een halfuur, maar het duurde nog tot na tien uur voordat deze file verleden tijd was. 

Tussen Sint-Michielsgestel en Empel stond het verkeer maandagochtend tot tien uur vast over een lengte van zeven kilometer, goed voor een halfuur vertraging. 

Voor knooppunt Leenderheide richting het noorden stond het verkeer rond acht uur ruim drie kwartier vast, over een lengte van zeventien kilometer. Die vertraging nam rond negen uur af tot een kwartier.

Ongeluk
Eerder op de ochtend waren er ook grote problemen op de A50 van Oss richting Eindhoven, tussen de afrit Zeeland en Son en Breugel. Daar werd rond halfacht gewaarschuwd voor twintig kilometer file en honderd minuten vertraging na een ongeluk, maar die problemen waren snel verleden tijd toen de afgesloten rijbaan rond kwart over acht weer werd vrijgegeven. 

Nog meer ellende
Op de A4 gebeurde maandagochtend een ongeluk tussen Steenbergen en knooppunt Zoomland, in de richting Antwerpen. Verkeer moest daar tijdelijk via de af- en oprit. 

Ook op de A17 tussen Zevenbergen en knooppunt Klaverpolder was het 'gaspedaal in, gaspedaal los'. Daar stond het verkeer een tijd lang een halfuur vast. 

En dan was er nog ellende op de A27, tussen Oosterhout-Oost en industrieterrein Avelingen. Daar moest het verkeer een uur lang rekening houden met ruim vijftig minuten vertraging, maar die nam rond kwart over negen snel af. 

Op een na drukste spits van het jaar
Over heel Nederland telde de ANWB ruim duizend kilometer file. Een woordvoerder sprak van 'de op een na drukste spits van het jaar'.

Een volledig overzicht van de huidige situatie op de weg vind je hier

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.