Michael van Gerwen met speels gemak door op Grand Slam of Darts

13 november 2018 om 22:06
nl
Michael van Gerwen heeft dinsdagavond met speels gemak de volgende ronde van de Grand Slam of Darts bereikt. In de groepsfase moest hij de derde wedstrijd winnen van Joe Murnan om zich te kwalificeren. De Engelsman had geen kans tegen de nummer een van de wereld, Van Gerwen won met 5-1.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van Gerwen begon goed aan de wedstrijd, met een maximale score. De leg verliep vervolgens niet vlekkeloos, maar ondanks enkele missers op een dubbel wist hij de leg wel te pakken. 

Murnan, de nummer 71 van de wereld, was duidelijk van een ander niveau. Hij kwam op een gegeven moment negen beurten op rij niet boven de zestig qua score. Van Gerwen had daardoor geen enkele moeite om afstand te nemen, zonder zelf te imponeren. 

Breaks
Bij een 4-0 voorsprong van Mighty Mike had Murnan nog geen pijl op een dubbel gehad. Van Gerwen mocht gaan gooien voor de wedstrijd, maar uit het niets gooide zijn tegenstander een geweldige leg. In elf darts was hij uit, de eerste pijl op een dubbel was meteen raak. En daarmee pakte hij een break. Hij wist die break niet te verzilveren, in de volgende leg benutte Van Gerwen zijn tweede matchdart.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen eindigde de wedstrijd met een gemiddelde van 97,33, Murnan kwam daar met 79,85 niet bij in de buurt. Waar de Engelsman zijn enige pijl op een dubbel raak gooide, waren bij de Brabantse topdarter vijf van de twaalf pijlen op een dubbel raak.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.