Ireen Wüst grijpt ook op de 1000 en 3000 meter naast de medailles

OBIHIRO - Ireen Wüst heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Japanse Obihiro ook op de 1000 en de 3000 meter zondagochtend geen medaille overgehouden.

Over de 1000 meter deed Wüst een minuut en 15,34 seconden. Daarmee eindigde de Goirlese op die afstand als vijfde. 

Herzog
De Oostenrijkse Vanessa Herzog won. Zij zette een baanrecord neer en kwam na een minuut en 14,56 seconden over de finish. De Japanse Miho Takagi eindigde als tweede, 26 honderdsten na Herzog. Een andere Japanse, Nao Kodaira, veroverde het brons.

Voor Herzog was dit haar derde wereldbekerzege in totaal en haar tweede op de 1000 meter. Begin dit jaar was ze in Erfurt voor de eerste keer in het wereldbekercircuit de snelste op de kilometer.

Zesde plaats
Op de 3000 meter moest Wüst met een tijd van vier minuten en 6,13 seconden genoegen nemen met de zesde plaats. Esmee Visser won en was daarmee de eerste Nederlandse die tijdens dit wereldbekertoernooi een gouden medaille veroverde. Zij kwam na vier minuten en 4,60 seconden over de meet. De Russin Natalia Voronina eindigde als tweede, voor de Tsjechische Martina Sablikova.

Zaterdag werd Wüst vierde op de 1500 meter in Obihiro. Vrijdag veroverde ze wel een medaille met het Nederlands vrouwenteam. Dat reed de tweede tijd op het onderdeel ploegenachtervolging. Japan won. 

Meer over dit onderwerp:
SCHAATSEN IREEN WÜST GOIRLE
Deel dit artikel: