Vooral veel gezelligheid en lachende gezichtjes bij Sinterklaasintochten [FOTO’S]

18 november 2018 om 15:27
nl
De demonstraties en tegendemonstraties rondom Zwarte Piet tijdens de Brabantse intochten kwamen dit weekend groot in het nieuws. Ondanks die verstoringen, waren de intochten overwegend leuk en gezellig. En dus zagen we vrolijke kindergezichtjes, blije gezinnen en hoorden we heel veel sinterklaasliedjes. Maar er waren ook weer een hoop bijzonderheden. In Bakel moesten brandweermannen in actie komen om Pieten te redden en in Tilburg kwam de Sint aan met een wel heel bijzonder vervoersmiddel...
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

In Eindhoven stroomde de binnenstad zaterdagmiddag al vroeg vol in afwachting van de Sint. Het weer werkte fantastisch mee en dat zorgde voor mooie, zonovergoten plaatjes.

Klik hieronder naar rechts voor meer Instagramfoto's. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Een komisch gezicht in Tilburg zondagmiddag. Daar kwam de Sint namelijk niet aan op een paard, maar in een dikke Audi cabrio.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Reddingsactie in Bakel
In Bakel werd het spannend zondagmiddag. De brandweer moest uitrukken voor een een aantal zwarte pieten in nood aan de Beekakker.  Vier zwarte pieten zaten namelijk opgesloten in de sporthal. Omdat de pieten niet meer naar beneden durfden, schoot de brandweer ter hulp. Vijf sterke brandweermannen hebben de pieten weer veilig naar beneden gehaald. De brandweermannen kregen daarna van Sinterklaas te horen ze als dank vanavond hun schoen mogen zetten. 

In Waalre stond een blije Aad de Mos de Sint op te wachten met zijn kleinkinderen.

 

Sint
Het filmpje van deze opmerkelijke Sint is speciaal voor de volwassenen. De goedheiligman in Helvoirt had zijn lolbroek - of moeten we lolmantel zeggen - aan... Het filmpje zie je hier

Ook in Den Bosch was het een drukte van jewelste.

 

Wachten op privacy instellingen...

In Waalre kreeg de Sint een warm welkom van burgemeester Jan Brenninkmeijer.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.