'Ik geloof dat ik op mijn allerbest was': Mathieu van der Poel wint Flandriencross

HAMME - Mathieu van der Poel heeft voor het derde jaar op rij de Flandriencross gewonnen, een veldrit in het Belgische Hamme uit de reeks om de DVV-Trofee. Dat deed hij een dag na zijn wereldbekerzege in Tabor.

Al in de eerste ronde ging Van der Poel, die 's ochtends was komen aanvliegen uit München, ervandoor. Hij kreeg Tom Meeusen mee, zijn Belgische ploeggenoot bij Corendon-Circus. Pas in de voorlaatste ronde liet Van der Poel zijn teamgenoot achter, op jacht naar tijdwinst voor het klassement dat wordt aangevoerd door de Belg Toon Aerts. Het was zijn elfde overwinning van het seizoen. 

“Nu geloof ik weer dat ik nog kans heb op de eindzege”, zei Van der Poel, die ruim 2 minuten terugpakte op Aerts, bij Sporza. Het verschil is nu 1.56. 

Van der Poel was verbaasd over de marge die hij binnen de kortste keren veroverde op de concurrentie. “Ik had dat niet verwacht op dit parcours. Het was fijn dat Tom zo lang mee kon, zeker op de stukken met wind tegen kon hij me helpen. Ik geloof wel dat ik vandaag op mijn allerbest was.”

Deel dit artikel: