Negen aanhoudingen en tientallen boetes als 'bijvangst' controle pakketbezorgers

22 november 2018 om 13:10
nl
Bij een grote controle van pakketbezorgers in Breda zijn woensdag negen personen aangehouden. Ook zijn er 75 bekeuringen uitgeschreven. Volgens de politie gaat het om 'bijvangst', want de controle was gericht op pakketbezorgers. In het kader van die actie werden meer dan honderd opvallende zaken opgemerkt en geregistreerd.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Vier verdachten werden aangehouden, omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Ze kregen een proces-verbaal. De eerste bestuurder liep al om half negen 's ochtends de lamp.  Twee inzittenden van een auto werden opgepakt, omdat de bestelbus waarin ze reden gestolen was. 

De Belastingdienst inde 171.000 euro aan achterstallige belastingen. Ook werden er zestien auto's direct in beslag genomen en afgevoerd. Op tien andere auto's werd beslag gelegd.  

Politieshirt
Opmerkelijk is de aanhouding van een persoon die een politieshirt bij zich had. Verder werden nog twee personen aangehouden voor drugsbezit en belediging van een ambtenaar in functie.

De boetes werden uitgedeeld voor verkeersovertredingen zoals defecten aan auto's, mobiel bellen tijdens het rijden en onverzekerd rijden. Welke bijzondere zaken de agenten hebben genoteerd in het politiesysteem, wordt niet bekend gemaakt. De politie inde nog 4700 euro aan openstaande boetes. 

Opsporingsdiensten
Honderdvijftig agenten en medewerkers van andere opsporingsdiensten voerden woensdag controles uit op de parkeerplaats bij het NAC-stadion en bij de Makro in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.