Video

FC Den Bosch doet volop mee in strijd om eerste plek: 'Hopen dat we dit tot het einde volhouden'

23 november 2018 om 23:10
nl
Goed was het zeker niet. Verdiend ook niet, maar met het zwaarbevochten punt tegen Cambuur Leeuwarden doet FC Den Bosch volop mee om plek één in de Keuken Kampioen Divisie. "Nu hopen dat wij dit tot het einde volhouden."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Bij doelpuntenmaker Danny Verbeek heerste na afloop het chagrijn over het mindere spel. "We weten dat wij beter kunnen. Het niveau van de afgelopen weken werd niet gehaald, en daar baal ik van. Er ging deze avond te veel fout."

'Open wedstrijd'
Trainer Wil Boessen was het niet eens met Verbeek als het gaat om het teleurstellende spel. "Cambuur liet zien over een heel goede ploeg te beschikken. Cambuur speelde een identiek systeem en dat zorgde voor een open wedstrijd, waarbij de linies heel ver uit elkaar stonden."

Uiteindelijk ging FC Den Bosch opportunistisch spelen, waarna Danny Verbeek op schitterende wijze een vrije trap achter doelman Xavier Mous schoot. "Daar ben ik wel blij mee", lachte de man die alsnog een punt redde voor de Bosschenaren. "Wel complimenten voor de ploeg dat wij na de achterstand zijn blijven knokken. De 1-1 komt door onze strijdlust. Daar mogen wij wel trots op zijn."

Bloedstollende ranglijst
De fans van FC Den Bosch kregen het misschien niet heel warm van het vertoonde spel, op de ranglijst deden de Bosschenaren geen slechte zaken. Omdat concurrenten Sparta (gelijk tegen Jong PSV) en Go Ahead Eagles (verlies tegen TOP Oss) punten verspeelden, is de ploeg van trainer Wil Boessen gedeeld koploper met deze twee ploegen. "Nu hopen dat we dit tot het einde kunnen volhouden", hoopt Boessen. 

Op de vraag of dat realistisch is, bleef Boessen vaag. De coach wil niet ingaan op een mogelijke titelstrijd en hield ook ditmaal zijn kaarten op de borst. "Dat hangt van zoveel factoren af... We laten voor het eerst zien dat wij dit hoge niveau aankunnen. Ons voordeel tot nog toe is dat de druk minder hoog is dan bij ploegen als Cambuur, NEC, FC Twente en Sparta. Nu komt die druk wel, omdat wij gedeeld koploper zijn. De toekomst moet uitwijzen of wij daartegen bestand zijn."

'Had liever het gat groter zien worden'
Danny Verbeek had liever gezien dat het verschil met de ploegen onder Den Bosch groter was geworden. Maar door de winst van TOP Oss, is die ploeg tot op twee punten gekomen. "Ook andere ploegen zijn weer dichter bij ons gekomen. Nu komen alle ploegen weer dichter bij elkaar te staan. Ik had liever gezien dat wij afstand hadden genomen."

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.