Video

Wie sloeg Wessel bewusteloos? Moeder zoekt via Facebook getuigen: 'Dit mag niet!'

26 november 2018 om 14:08
nl
Zijn gezicht ziet er vreselijk gehavend uit. Krassen, schaafplekken en dikke, opgezette lippen. Volgens Jacquelien Tielemans uit Helmond is haar zoon Wessel van den Hurk (20) zaterdagnacht van de weg gereden en in elkaar geslagen door drie jongens die geld wilden. En nu wil zij zelf ook iets: dat de daders gepakt worden. "We hopen dat we getuigen vinden en daarmee aanknopingspunten. Misschien heeft iemand iets gezien of gehoord. Dit mag gewoon niet!"
Geschreven door

Na een feestje was Wessel onderweg naar huis. "Ik was moe, ik wilde graag naar huis. Ik had een leuke avond gehad maar ik was er klaar mee." Onderweg, waarschijnlijk op Kasteelweg in Aarle-Rixtel, gaat er iets vreselijk mis. 

Volgens zijn moeder is hij ongenadig in elkaar geslagen. Een harde, ongelukkige val is uitgesloten, zo stelt zij. "Hij vertelt dat het een grijze Volkswagen Golf of Polo is geweest, die hem van de weg heeft gereden. Hij zegt: het ging zo vlug mam. Er stapten drie jongens uit en Wessel werd in elkaar geslagen. Hij is half de greppel in gevallen. Toen hij met zijn fiets omhoog wilde komen, stonden ze te lachen. Ze wilden geld, maar dat had hij niet bij zich." 

Bewusteloos
Wessel raakte bewusteloos: "Ik weet er weinig meer van. En dat komt niet door de alcohol, want die was gewoon schappelijk. Maar de klappen waren zo raak, dat ik er niet veel meer van weet. Dat vind ik heel jammer, want anders had ik meer informatie kunnen geven."

Uiteindelijk bracht een voorbijganger de toegetakelde jongen thuis. "Hij heeft een ei op z'n voorhoofd, zijn bovenlip is gehecht, dit is niet met vallen gebeurd", aldus haar moeder. "Te veel kan ik niet zeggen, maar hij had alcohol op. Zelf zegt hij nu: had ik maar niet gedronken, dan had ik beter terug kunnen slaan. Maar de politie heeft ook gezegd: tegen drie man begin je niks." Zelf zegt Wessel nu: "Ik hou van een feestje, maar voorlopig zonder alcohol."

De gewonde jongen wilde eerst geen aangifte doen. Zijn moeder: "Hij had zoiets van: die doet toch niets." De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan. Deze wordt verwerkt en dan wordt gekeken waar aanknopingspunten zijn om met een onderzoek te beginnen.

'Ik ben heel boos"
Gevraagd hoe hij zich nu voelt, vertelt Wessel: "Ken je die verdovingsspuiten bij de tandarts? Zo voelt mijn lip. En hoofdpijn natuurlijk. Praten gaat moeilijker. En er staat constant een spanning op mijn lijf van de adrenaline die nog steeds door mijn lichaam giert." Eigenlijk wil hij helemaal niet op deze manier in de belangstelling staan. "Maar goed, het is gebeurd. En ik hoop wel dat de daders gepakt worden. En dit is een manier om ze te pakken misschien." Wessel hoopt dat getuigen zich melden bij de politie: "Doe dat vooral, als je iets gezien hebt. Ook al twijfel je, het kan allemaal gebruikt worden."

Moeder Jacquelien wordt emotioneel als ze vertelt: "Hij vindt het heel moeilijk. Hij slaapt veel. Het is toch een schrik die je niet zomaar te boven komt denk ik." Zelf is ze vooral boos. "Gefrustreerd ook. Waarom? Die jongen fietst gewoon naar huis. Normaal fietsen ze altijd met een groep, maar hij was moe en fietste vast naar huis en uit het niets vallen ze hem aan. Hij was gewoon kansloos. En als je dan als moeder ziet hoe hij thuiskomt, dan moet je wel even slikken. Ik ben echt heel boos."

Bekijk de Facebookpost en lees verder:

De ouders van de gehavende jongen willen de weg waar Wessel gewond raakte nog eens fietsen, om te kijken of ergens camera's hangen. "Zodat we iets van een kenteken kunnen achterhalen. Misschien is er een bende of zijn er jongens actief die dit doen. Dan willen we dat voor een volgend slachtoffer voorkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.