Moeder van verongelukte Rolf Zwart schrikt van bijna identiek ongeval op dezelfde weg

DEN BOSCH - Op dezelfde weg waar drie jaar geleden Rolf Zwart verongelukte, raakte zondagmorgen een 17-jarig meisje gewond. Linda, de moeder van Rolf, wordt door dat ongeval op De Harendonkweg in Den Bosch weer teruggeslingerd in de tijd. Ze weet precies wat de ouders van het meisje moeten doorstaan.

Haar middelste zoon Rolf reed zondagochtend 5 april 2015 rond vier uur op zijn brommer naar huis nadat hij met vrienden zijn verjaardag had gevierd. Op
De Harendonkweg ging het mis. Hij werd frontaal aangereden door een 22-jarige man, brak zijn nek en overleefde de klap niet. De automobilist reed door. 

LEES OOK: Doodgereden bromfietser in Den Bosch is Rolf Zwart (26), voetbalclub OJC Rosmalen geschokt

Huilend doet Linda haar verhaal. “Ik kan bijna niet geloven dat nu, drie jaar later, op dezelfde weg, rond dezelfde tijd en met wéér een doorrijder zo’n zwaar ongeluk is gebeurd. De situaties lijken zo veel op elkaar en dat maakt ontzettend veel emoties los. Ik weet door wat voor hel de ouders van het meisje nu gaan. Gewoon verschrikkelijk.”

LEES OOK: Auto die 17-jarig meisje aanreed en achterliet in Den Bosch gevonden: man aangehouden

Geen spijt, geen sorry
De houding van de 22-jarige man die haar zoon doodreed, sleept ze nog steeds met zich mee. Hij toonde volgens Linda geen enkel berouw tijdens de rechtszaak. 

“Het is ontzettend belangrijk voor je rouwverwerking dat iemand ‘sorry’ tegen je zegt en berouw toont. De man die Rolf heeft doodgereden toonde geen enkele spijt. Dat doet pijn. Daardoor is het moeilijk om het los te laten en verder te gaan. Ik wens de ouders van het meisje toe dat het goedkomt met hun dochter en dat zij op een dag wél 'sorry' te horen krijgen.”

Meerdere ongelukken
Hoewel er de afgelopen jaren meerdere ongelukken zijn gebeurd op De Harendonkweg, gaat het volgens Linda te ver om de weg onveilig te noemen. 

“Mijn zoon is op dezelfde weg, op hetzelfde tijdstip en net als het meisje door een doorrijder aangereden. Maar dat gebeurde wel op een andere plek van de weg. Ik weet niet of er meer ongelukken zijn gebeurd, dus nee, onveilig durf ik De Harendonkweg niet te noemen. Maar het is wel ongelofelijk dat op één weg twee keer zo'n zwaar ongeluk is en dat de omstandigheden zo identiek zijn.” 

De politie heeft desgevraagd laten weten dat het 17-jarige meisje uit Rosmalen nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis ligt en dat haar toestand zorgelijk is. Over andere ongelukken op De Harendonkweg en of er sprake is van een onveilige situatie, was geen parate informatie.  

LEES OOK: Vader met kinderwagen aangereden op zebrapad in Den Bosch

LEES OOK: Man wil helpen bij botsing maar wordt aangereden, bestuurder ervandoor