Auto vliegt in brand en zorgt voor lange files op de A67

MIERLO - Bij een ongeval op de A67 is woensdag laat in de middag een auto in brand gevlogen. In totaal waren drie auto's betrokken bij de botsing. De snelweg richting Venlo werd tussen Eindhoven en afslag Someren tijdelijk afgesloten.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Omstreeks zes uur werd de snelweg weer vrijgegeven. Vanaf Eindhoven stond in de richting Venlo een file van ruim 10 kilometer. Ook in de andere richting was er grote verkeershinder. 

Het ongeval gebeurde even na vijf uur. Vanwege pakjesavond was de avondspits vroeger dan gebruikelijk. De vertraging liep op tot bijna een uur. 

A2
Omdat bijna gelijktijdig er ook een ongeval gebeurde op de A2 van Eindhoven naar Weert, kon het verkeer niet worden omgeleid. Bij Leende botsten meerdere voertuigen op elkaar en moest Rijkswaterstaat tijdelijk twee rijstroken afsluiten. De A2 in zuidelijke richting werd rond zes uur vrijgegeven.

Door de ongevallen op de A67 en A2 liep het verkeer tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide vast over een lengte van 10 kilometer. Ook het verkeer vanuit België moest aanschuiven waardoor voor knooppunt de Hogt een file van enkele kilometers ontstond. Rond zeven uur waren alle files opgelost.

 

Meer over dit onderwerp:
MIERLO A67 VERKEERSONGEVALLEN BRANDEN