Professionele wietplantage opgerold in Eindhoven, ruim 300 hennepplanten vernietigd

7 december 2018 om 16:56
nl
De politie heeft een hennepfabriek in Eindhoven opgerold. Binnen een grote loods waren een aantal extra ruimtes gebouwd. Daar vond de recherche vrijdag ruim 300 wietplanten. Wat opviel was vooral de geordende en professionele wijze waarop de plantage is aangelegd.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

De hennepplantage zat in een loods aan de Raedeckerstraat. In de omgeving van de schuur hing een stevige henneplucht. 

Met houten planken waren er in de loods een aantal extra ruimtes gebouwd. In een van de ruimtes vond de politie driehonderd plantjes. In een even grote ruimte bleek een hoeveelheid drugs al te zijn geoogst. Een derde gebouwtje was nog in aanbouw. 
Lees verder onder de tweet

Wachten op privacy instellingen...

Bedrijfskantine
Wat opvalt aan de grote hennepplantage is de gestructureerde en verzorgde manier waarop alles is aangelegd. Een ooggetuige sprak vrijdagavond van 'opvallend netjes en professioneel'. 

Bij tal van kwekerijen is het vaak een zooitje; stroomkabels zijn bijvoorbeeld vaak levensgevaarlijk aangelegd. Dat was bij de hennepfabriek in Eindhoven wel anders. Daar hadden de illegale kwekers zelfs een soort kantine gemaakt met een keukentje en een koffiezetapparaat. 

Vernietigd en ontmanteld
De politie heeft vrijdag alles ontmanteld en vernietigd. Er zijn vooralsnog geen verdachten opgepakt. De politie doet verder onderzoek naar de hennepfabriek. 

Burgemeester John Jorritsma kreeg vrijdag een rondleiding door de 'hennepfabriek'. zoals de politie de kwekerij noemt.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.