Theo (58) heeft meer dan 2133 kerstballen in zijn bomen: 'Het optuigen duurde twee weken'

CUIJK - Drie kerstbomen in de woonkamer, met in totaal 2133 unieke kerstballen erin. Voor de één lijkt het waanzin, voor de ander de normaalste zaak van de wereld. Theo Rutten (58) uit Cuijk behoort tot de laatste categorie. Al jarenlang verzamelt hij kerstballen. En het worden er alleen maar meer.

"In de grote kerstboom hangen 1689 kerstballen. Gewone ballen, maar ook hartjes en kersthuisjes. Eigenlijk van alles wat", vertelt Theo. Een dure hobby, zou je denken, maar Theo koopt zijn ballen verstandig in. "Ik haal ze bij de kringloopwinkel. Dat scheelt toch weer hè."

2133 kerstballen
Naast zijn grote kerstboom heeft Theo twee kleinere boompjes staan. Bij elkaar goed voor een kerstballenverzameling van 2133 stuks. Het duurde veertien dagen om de bomen op te zetten en aan kleden.  

"Dan werkte ik overdag en versierde ik 's avonds de bomen", licht hij toe. En dat deed hij helemaal alleen, zoals hij dat al jaren doet.

Positief
De vrienden van Theo reageren in ieder geval positief op de kerstversieringen in zijn huis. "Eigenlijk vindt iedereen het mooi, maar ze zijn vooral blij dat ze de boom niet op hoeven te tuigen", lacht hij. 

LEES OOK: Huub en Anny hebben 700 kerstballen: 'Het is een verslaving'