'Jouw glimlach is ons mooiste kerstcadeau', politie en RKC bezorgen Julyan (7) avond van zijn leven

WAALWIJK - Agenten en voetbalclub RKC Waalwijk hebben de 7-jarige Julyan vrijdag de avond van zijn leven bezorgd. Agenten namen de jongen mee naar de wedstrijd RKC-Go Ahead Eagles.

Het idee voor het uitje ontstond na een verzoek van de moeder van Julyan. Die liet weten dat haar zoon graag een keer een politieauto zou willen zien en een echte agent een hand wilde geven. Daar zouden ze hem 'heel blij mee maken'. 

Geen vriendjes en vriendinnetjes
Ze legde uit dat Julyan door omstandigheden geen gepast onderwijs kan krijgen. Daarom krijgt hij thuis les. Het gevolg hiervan is dat Julyan geen vriendjes en vriendinnetjes heeft en zo ook uitjes met andere kinderen misloopt.

Julyan bekeek de wedstrijd vanaf de eretribune. (Foto: politie Waalwijk/Facebook)

Daarop besloten twee agenten Julyan thuis op te halen. Ze zijn samen met hem naar het stadion van RKC Waalwijk gereden. Daar werd Julyan verwelkomd door de voetbaleenheid van de politie die daar dienst had. Julyan kreeg van de agenten daar verschillende politiegadgets zoals een zaklamp en ook twee toegangskaarten voor de voetbalwedstrijd RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles. Hij mocht de wedstrijd bekijken vanaf de eretribune.

Zwaailamp en de sirene
Halverwege de wedstrijd wilde Julyan naar huis toe en werd hij - in stijl - thuisgebracht. De zwaailamp en de sirene van de politieauto werden aangezet toen de agenten de straat inreden van Julyan woont.

Volgens de agenten genoot Julyan zichtbaar van het uitje. En dat plezier was wederzijds. "Julyan, jouw glimlach en je blijdschap zijn ons mooiste kerstcadeau van dit jaar", laten de agenten weten. 

Een knuffel van Julyan voor een van de agenten. (Foto: politie Waalwijk/Facebook)
Meer over dit onderwerp:
RKC WAALWIJK WAALWIJK JULYAN POLITIE VOETBAL
Deel dit artikel: