Kiki Bertens wint eerste partij op Australian Open

14 januari 2019 om 06:57
Tennisster Kiki Bertens uit Breda is de Australian Open begonnen met een overtuigende overwinning. Bertens, de nummer 9 van de wereld, versloeg de Amerikaanse Alison Riske in twee sets (6-3, 6-3).
Profielfoto van Sandra Kagie

Bertens stond in de hele wedstrijd geen servicegame af en brak haar tegenstandster drie keer. Bij een 4-3-voorsprong in de tweede set sloeg Bertens op breakpoint tegen een ace op haar tweede service.

De tennisster had een uur en zes minuten nodig om haar derde zege op Riske, de nummer 56 van de wereld, binnen te halen.

Vorig jaar haalde Bertens de laatste 32 op de Australian Open in Melbourne. Dat was haar beste resultaat op de Australian Open tot nu toe. Om ook dit jaar de derde ronde te bereiken, moet Bertens Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland verslaan.