Jong PSV speelt vanaf volgend seizoen op natuurgras, naam De Herdgang gaat veranderen

EINDHOVEN - Jong PSV zal volgend seizoen haar thuiswedstrijden spelen op natuurgras. Het kunstgrasveld op De Herdgang waar de beloftenploeg doorgaans op speelt, zal komende zomer worden vervangen door natuurgras. Ook zal het trainingscomplex van PSV een andere naam krijgen.

Dat maakten Toon Gerbrands en John de Jong bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van PSV. "Dat is natuurlijk een hele goede zaak", zo zei technisch directeur De Jong over de verandering van het ondergrond. PSV-hoofdcoach Mark van Bommel zal daar met een tevreden blik naar kijken, aangezien hij al meermaals heeft laten blijken geen fan te zijn van kunstgras.

Andere naam De Herdgang
Algemeen directeur Toon Gerbrands maakte verder bekend dat de club binnen een paar maanden naar buiten komt met een visie voor de komende vijf jaar. Verder is de club druk bezig met de verbouwingen op sportcomplex De Herdgang en mede door die innovatieve veranderingen vindt PSV het belangrijk dat daar een andere naam bijhoort. 

"Door de toenemende internationalisering in het voetbal hebben wij de urgentie gezien een campus op te richten", zo vertelde Gerbrands. Daarom wordt het trainingscomplex vanaf volgend seizoen 'PSV Campus De Herdgang' genoemd. Ook zal de jeugd van PSV onder de naam 'PSV Academy' gaan spelen.
Tekst gaat verder onder de tweet.  

Transfers
PSV beleeft tot dusverre een rustige transferwinter en dat zal naar verwachting ook zo blijven. Er gaan veel geruchten, over bijvoorbeeld Hirving Lozano, maar volgens technisch directeur De Jong speelt er niets. "Die geruchten kunnen we de kop indrukken. Verder zal Ramon Pascal Lundqvist binnen een week waarschijnlijk vertrekken en mag Bart Ramselaar verkocht worden."