Dief springt in auto met draaiende motor en gaat ervandoor, eigenaar wordt meters meegesleurd

20 januari 2019 om 06:19
nl
"Het leek net een Amerikaanse serie." Zo omschrijft een getuige de commotie van zaterdagnacht op De Lind in Oisterwijk. Daar ging een man er vandoor met een auto die geparkeerd stond met draaiende motor.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De auto is van een vader die rond halfdrie zijn zoon en een vriend van hem kwam ophalen. De vriend van de zoon voelde zich niet lekker en zat op een stoel bij restaurant MooR. De vader liet de motor van de auto draaien terwijl hij de vriend ging halen, de zoon stapte alvast in. 

Vastklampen
Op dat moment kwam er een vreemde man aangelopen. Die stapte plots in de auto en reed weg. De vader zag dit en klampte zich aan de auto vast.

De dief gaf flink gas. Verschillende mensen sprongen volgens een getuige van hun fiets om een aanrijding te voorkomen. De vader werd meters meegesleurd. "Het leek net een Amerikaanse serie", vertelde iemand die het zag gebeuren. 

Hardhandig tegen de grond
Uiteindelijk stopte de dief. De vader trok daarop de deur van de auto open werkte de dief hardhandig tegen de grond. Vervolgens hield hij samen met een aantal getuigen de man tegen tot de politie arriveerde.

Waar de man vandaan kwam en waarom hij er ineens met de auto vandoor ging, is nog niet duidelijk. De dief is aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.