Video

Verwarde man slaat agenten in Waalwijk: 'Agent schreeuwde het uit van de pijn'

21 januari 2019 om 16:13
nl
"Dit heb ik echt nog nooit gezien. Ik ben er echt van geschrokken." Winkelier Rogier Meeuwsen keek zijn ogen uit toen een verwarde man voor flink wat tumult zorgde bij hem in de Stationsstraat in Waalwijk. De man verwondde drie agenten en kon pas na drie waarschuwingsschoten worden aangehouden.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"Ik zag de man op straat lopen, met agenten die op hem afliepen. En ineens ging hij helemaal door het lint", beschrijft Rogier. Hij heeft een computerwinkel in de Stationsstraat en was ooggetuige van het hele incident. "De man pakte de bezem af van iemand die de stoep stond te vegen en sloeg daarmee op auto's."

 

 

Ziekenhuis
Daarna richtte de woede van de man zich op de agenten. "Hij begon ze te slaan en schoppen. Een agent viel voor mijn zaak op de grond. Hij schreeuwde het uit van de pijn en had last van zijn enkel", vertelt Rogier. De politie laat weten dat die agent naar het ziekenhuis is gebracht. Twee andere agenten zijn in hun gezicht geslagen, zo meldt de politie.

Bekijk de video en lees verder

 

 

Ook een oudere vrouw zag alles gebeuren. "Ik ben echt vreselijk geschrokken. Ik heb me nog even om de agent bekommerd, die zo'n pijn had", vertelt ze. 

Waarschuwingsschoten
Agenten kregen de man niet zo maar aangehouden, zag ook Rogier. "Ze probeerden het met pepperspray. Maar hij was zo agressief, volgens mij was hij onder invloed van drugs. Echt niets hielp", vertelt de winkelier. Uiteindelijk losten agenten drie waarschuwingsschoten en kon de man worden aangehouden.

"Dat gebeurt niet zomaar", vertelt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. "De collega's voelden zich heel erg bedreigd. De situatie was erg intimiderend." Waarom de man zo agressief reageerde is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.