OM wil hogere straf tegen lid van Rabobende na overval op vrouw in Bladel

28 januari 2019 om 09:28
nl
Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de uitspraak in de zaak tegen een lid van de zogeheten Rabobende. Deze oud-bankmedewerker werd onlangs veroordeeld voor medeplichtigheid aan een brute overval op een bejaarde vrouw in Bladel. De aanklager wil een hogere straf dan de anderhalf jaar cel die de rechtbank in Den Bosch hem onlangs oplegde. Tegen de Eindhovenaar was drie jaar gevangenisstraf geëist.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De 78-jarige vrouw werd in 2017 in haar seniorenwoning overvallen en toegetakeld. De toenmalige medewerker van de Rabobank kwam in beeld, omdat hij in het banksysteem had gezocht naar informatie van de geldbestelling van het bejaarde slachtoffer. Twee maanden eerder had ze 79.000 euro opgenomen bij haar bank.

'Onmisbare rol'
Volgens de rechtbank speelde de bankmedewerker een onmisbare rol en leverde hij zo een essentiële bijdrage aan de overval door één van de daders te informeren.

De overvallers (van wie er één zes jaar celstraf kreeg, terwijl de andere is overleden) maakten geen geld buit. De bejaarde vrouw had het grootste deel van het bedrag al aan haar zoon had gegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.