Anita aan huis gekluisterd na vernieling brommobiel, maar inzamelingsactie biedt uitkomst

OSS - Inbrekers hebben de brommobiel van Anita Ravenstein (47) vernield. De gehandicapte vrouw uit Oss zit daarom 'aan huis gekluisterd'. Een inzamelingsactie moet haar uit de brand helpen. Die heeft al 1600 euro opgeleverd.

“Dit is belachelijk. Hoe kan iemand dit nu doen?”, zegt Anita met tranen in haar ogen. Ze is er nog steeds kapot van. In de nacht van zondag op maandag werden de ruiten van haar auto ingeslagen. Ook de achterkant is zwaar beschadigd.

Ze snapt er niets van dat juist haar auto is uitgekozen. Ze had niets van waarde in haar wagentje gelegd. “Alleen een paar handschoenen en wat kleding voor als ik weer naar het ziekenhuis moest. Dat hebben ze meegenomen.”Spierziekte
Anita heeft veel pech gehad. Ze heeft een ernstige spierziekte. Ook moet ze regelmatig naar het ziekenhuis, vanwege complicaties na een mislukte maagverkleining. Daarnaast heeft haar 15-jarige zoon een verstandelijke beperking. “Deze diefstal is gewoon de druppel.”

Het wagentje betekent 'alles' voor Anita en haar gezin. “Ik kan niet meer naar mijn familie. Ook kan ik geen boodschappen meer doen.” Ze hebben het niet breed en kunnen de reparatie daarom zelf niet betalen. Van de verzekering krijgen ze niets terug.  

‘Super dankbaar’
Op initiatief van de ambulant begeleider van het gezin, Danny Wijnen is eerder deze week een inzamelingsactie gestart. Doel daarvan was om 1500 euro op te halen, zodat daarmee onder andere de ruiten vervangen kunnen worden en de deuken in de achterkant gerepareerd. Inmiddels is dat streefbedrag dus al gehaald.  Danny Wijnen:  “Ze verdienen het gewoon. Ondanks alle tegenslagen, zijn ze altijd super dankbaar met alle hulp.”"Ik ben helemaal overdonderd", zo reageert Anita op de actie.  Er komen tranen als ze het heeft over alle reacties die ze krijgt. "Ik vind het heel emotioneel, het is onvoorstelbaar hoe lief mensen zijn, dat had ik nooit verwacht." Het vooruitzicht dat haar auto weer gemaakt kan worden maakt haar 'dolblij'.   

Het wagentje heeft veel schade. (foto: Danny Wijnen)

 

Deel dit artikel: