50 kilo cocaïne gevonden bij bedrijf in omgeving van Breda, man van 36 in Den Bosch aangehouden

9 februari 2019 om 14:33
nl
De politie heeft vrijdag in Den Bosch een 36-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van het bezit en de uitvoer van cocaïne. De arrestatie houdt verband met de vondst van ongeveer 50 kilo cocaïne bij een bedrijf in de omgeving van Breda. Volgens de politie is de straatwaarde van de drugs ongeveer 2,5 miljoen euro.
Geschreven door

In het huis van de Amsterdammer vond de politie een geldbedrag van 40.000 euro. Daarnaast nam de politie ook nog een Rolex-horloge en twee PGP-telefoons in beslag. Deze telefoons worden gebruikt om versleutelde berichten te versturen, zodat bijvoorbeeld de politie ze niet kan lezen.  

In beeld
Politie en de douane vonden bij een gezamenlijke actie bij het bedrijf donderdag, de partij cocaïne in een lading die bestemd was voor Engeland. In het onderzoek naar de herkomst kwam de verdachte uit Amsterdam in beeld. 

De politie verwacht mogelijk nog meer aanhoudingen.

Meer vondsten
Het is de vierde cokevondst in korte tijd in Brabant. 

Op donderdag is er ook al coke gevonden in Bergen op Zoom (18 kilo) De politie pakte een man uit Engeland op. Of er een verband is met de Bredase vondst diezelfde dag, dat is onbekend. 

Twee weken geleden was het al raak in Breda  (60 kilo).  Half januari was de grootste vondst tot nu toe dit jaar in Brabant in de gemeente Heusden(honderden kilo's.)  

Straatprijs
Coke naar Engeland brengen is aantrekkelijk voor drugsdealers. In Nederland kost een gram coke op straat bijna 50 euro. In Engeland betaal je al meer dan 80 euro per gram, volgens de Global Drug Survey 2018. 

Het OM kan tot zeven jaar cel eisen voor dergelijke drugsvondsten, zoals vrijdag bleek tijdens het proces rond John H. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!