De uitverkorenen zijn bekend, 150 inwoners gemeente Altena krijgen plaatsnaambord

WERKENDAM - Uitverkoren. Zo mag je het wel noemen als je overblijft na een loting waar meer dan tachtig procent af moet vallen. Ongeveer 150 huishoudens in de gemeente Altena hebben deze week goed nieuws gekregen. Ze krijgen een oud plaatsnaambord van hun gemeente.

De gemeente besloot na de fusie op 1 januari van de drie gemeenten om de oude borden in de verkoop te doen. De actie 'koop een kombord' leverde ruim 850 inschrijvingen op.

“We wisten dat de borden populair waren, ze werden niet voor niets gestolen. Maar zoveel interesse, hadden we niet verwacht,” zegt gemeentewoordvoerder Janneke Romijn.

Volgende maand kunnen de gelukkige winnaars het bord ophalen. De opbrengst van de borden ( 25 euro per stuk) gaat naar een goed doel. 

Eigen bord
Overigens krijgen buurtschappen in de gemeente Altena binnenkort mogelijk een eigen bord. Dat laat het College van B en W weten na raadsvragen van het CDA, dat ervoor pleit om de identiteit van de buurtschappen niet verloren te laten gaan na de fusie.

"Wanneer er verzoeken komen vanuit de bewoners van de buurtschappen zelf zullen we hiervoor de mogelijkheden in beeld brengen. Daarbij rekening houdend met goede zichtbaarheid, fysieke ruimte en mogelijke juridische aspecten", zegt B en W. 

Meer over dit onderwerp:
ALTENA PLAATSNAAMBORDEN
Deel dit artikel: