Man zit wandelaars in bos achterna met groot mes, politie lost waarschuwingsschot

TILBURG - Een man met een groot keukenmes heeft zaterdag twee wandelaars achterna gezeten in een bos aan de Witbrantlaan Oost in Tilburg. De politie houdt er rekening mee dat de man in een psychose verkeerde.

De wandelaars belden vanwege de dreigende situatie rond kwart voor elf 's ochtends de politie. Toen de agenten aankwamen, waren de wandelaars verdwenen, maar ze zagen wel al snel de man met het mes.

Pistool
Ze riepen de man en eisten dat hij het mes zou laten vallen. Uiteindelijk gebruikten de agenten pepperspray. De man reageerde niet, maar hij liet het mes wel los.

Omdat de man verder niet luisterde naar de instructies van de agenten en omdat de man iets uit zijn jas leek te willen halen, trok een agente een pistool en loste ze een waarschuwingsschot.

Hulp van man en jong meisje
Daarop liep de man weg, maar kort daarna konden de agenten hem tegen de grond werken en aanhouden. De verdachte - een 28-jarige Tilburger - verzette zich flink. Agenten moesten daarom geweld gebruiken bij zijn arrestatie.

Een jong meisje en een oudere man - niet de mensen die eerder waren lastiggevallen door de man - hielpen de agenten bij de aanhouding. Het meisje liep naar de rand van het bos zodat ze andere agenten kon aanwijzen waar zij precies moesten zijn. De man hielp door de pepperspray van een van de agentes vast te houden, toen de verdachte die probeerde te pakken. De Tilburger zit vast.

Meer over dit onderwerp:
TILBURG VERWARDE MENSEN BEDREIGINGEN 112