Stroomstoring wijk Kroeven in Roosendaal voorbij na brand in transformatorkast

30 april 2019 om 06:05
nl
Een transformatorkast is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand op de Alphenlaan in Roosendaal. Een groot deel van de wijk Kroeven en het buitengebied richting Nispen zat door de brand zonder stroom.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het grootste deel van de storing was snel opgelost. Alleen een deel van de wijk Kroeven in Roosendaal zat lang zonder stroom. Het ging om de straten rondom de President Kennedylaan. Rond twaalf uur dinsdagmiddag hadden ook daar alle huishoudens weer elektriciteit.

'Je kan niets meer'
Bewoonster Nel Mouwen (76) zat ook zonder stroom. "Heel vervelend, nu weet je pas hoe belangrijk stroom is", vertelt de dame. "Je kan niets meer. De buurvrouw naast ons heeft een traplift. Die kan nu dus niet meer naar beneden."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Koffie en thee in wijkhuis
De transformatorkast brandde helemaal uit. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brand werd rond tien voor twee 's nachts gemeld. De brandweer bluste het vuur onder begeleiding van netbeheerder Enexis.

In Wijkhuis de Wieken stond koffie en thee klaar voor mensen die getroffen waren door de storing. Ook konden mensen daar hun mobiele telefoons opladen, liet de Veiligheidsregio weten. Een mooi gebaar wat niet nodig bleek te zijn achteraf.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.