Vaten met mogelijk drugsafval gevonden tussen zand in nieuwbouwwijk Eindhoven

1 mei 2019 om 10:29
nl
Aan de Partituurlaan in Eindhoven zijn woensdagmorgen een stuk of twintig jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden. De vaten, die verschillend van grootte zijn, waren verstopt tussen bergen met zand. Die liggen daar in verband met de bouw van huizen in het stadsdeel Tongelre.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De politie zou ook andere dingen gevonden hebben die doen denken dat het om afval uit een hennepplantage gaat. De spullen worden opgeruimd en de politie doet onderzoek naar de herkomst van de troep. Een woordvoerster kon later op de dag nog niets nieuws melden, maar voor zover bekend zat er geen vloeistof meer in de vaten.

Geen gevaar voor gezondheid
De brandweer is ingeschakeld, maar er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten. Er is dus geen gevaar voor de volksgezondheid.

De afgelopen weken waren er in onze provincie opvallend weinig meldingen van het dumpen van drugs of van afval van de productie van verdovende middelen. Vooral in maart was het juist bijna elke dag in Brabant raak. In die periode begon de provincie met een campagne in de strijd tegen het lozen van de giftige zooi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.