Verkeersruzie loopt volledig uit de hand in Breda, automobilist rijdt mannen van bromfiets

BREDA - Een verkeersruzie op de kruising van de Vlaszak met de Boschstraat in Breda liep zaterdagavond volledig uit de hand. Een automobilist reed twee mannen van de brommer waarop zij zaten en schopte hen daarna, samen met een 16-jarige jongen, nog een paar keer hard.

De mannen op de brommer - een 19-jarige man uit Ulvenhout en een 20-jarige Bredanaar - reden vanuit de Nieuwe Boschstraat rechtdoor de Boschstraat in, toen ze werden ingehaald en afgesneden door de bestuurder van een BMW.

De bestuurder van de bromfiets maakte daarop een misprijzend gebaar naar de auto. Ook spuugde hij naar de auto.

Speeksel
Toen de bromfietser bij het verkeerslicht voor de kruising met de Vlaszak stond te wachten, stapten de de automobilist - een 22-jarige Bredanaar - en zijn 16-jarige bijrijder uit. Ze wezen schreeuwend naar het speeksel op de auto.

Toen het licht op groen ging en de bromfietser optrok, ging de automobilist achter hem aan. Op de kruising reed hij de bromfiets aan. De bestuurder en zijn vriend vielen op de grond. Vervolgens stapten de automobilist en de 16-jarige jongen uit en schopten zij naar de twee mannen op de grond en hun bromfiets. Die raakte zwaar beschadigd.

Daarna reden de verdachten weg, tegen de richting in.

Lokaliseren
Agenten zagen de auto korte tijd later in de Stationslaan. Ze lieten de bestuurder stoppen en hielden de 22-jarige Bredanaar en de 16-jarige jongen aan. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.

Meer over dit onderwerp:
VERKEERSRUZIES BREDA