Vliegtuigjes geborgen na crash bij Oudemolen

OUDEMOLEN - Beide vliegtuigen die vrijdag neerkwamen in Oudemolen zijn geborgen. Beide vliegtuigen raakten elkaar toen ze bezig waren met een formatievlucht boven het buitengebied. Eén vliegtuig lukte het een noodlanding te maken, de ander stortte neer waarbij de twee inzittenden omkwamen.

Het ging mis toen beide vliegtuigen een stunt uithaalden in de lucht en ze elkaar raakten. Het waren twee toestellen van Vliegend Museum Seppe. Alle vliegeniers waren ervaren. Nadat de lichamen uit het neergestorte vliegtuig waren gehaald, konden de bergers aan de slag met het toestel.

Berging witte neergestorte vliegtuig in Oudemolen

Ooggetuigen zagen vrijdag hoe een bruin vliegtuig boven hen langs scheerde op drie meter hoogte. Dit vliegtuig lukte het om een noodlanding te maken. Beide inzittende kwamen er zonder al te veel kleerscheuren vanaf. De schrik zat er wel goed in.

LEES OOK: Ooggetuige zag de twee vliegtuigjes neerstorten: 'Ene botste op de staart van de ander'

Het bruine vliegtuig werd als laatste opgeruimd. De vleugels moesten eerst gedemonteerd worden voordat het vervoerd kon worden.

Het bruine vliegtuig werd pas laat op de avond geborgen. (Foto: Remco de Ruiter)

 

Een ooggetuige die de inzittenden van het bruine vliegtuig te hulp schoot zag dat beiden al zelfstandig uit het vliegtuig gestapt waren. Ze hadden uit voorzorg ook de benzine afgesloten. De staart van het witte vliegtuig zat in de ruit van het bruine vliegtuig, zagen de toegesnelde ooggetuigen.

LEES OOK: Twee doden bij vliegtuigcrash in Oudemolen, dit is wat er gebeurde

Toen de inzittenden uit het bruine vliegtuig begrepen dat de inzittenden van het witte vliegtuig de crash niet overleefd hadden werden ze overmand door emoties.

Het bruine vliegtuig moest voor vervoer gedemonteerd worden, de vleugels werden eraf gehaald. (Foto: Remco de Ruiter)

Rondom Breda International Airport waar de twee vliegtuigjes opstegen, wordt wel vaker getraind in formatievliegen. Omwonenden voelen zich na dit ongeluk minder veilig.