Bestuurder die vluchtte voor politie en aan dood ontsnapte na crash is pas 16 jaar oud

26 juni 2019 om 18:30
nl
De bestuurder die woensdagochtend vanaf de A67 bij Veldhoven op de vlucht sloeg voor de politie is een 16-jarige jongen. Dat laat de woordvoerder van de Belgische federale politie weten. De jongen reed tijdens zijn vluchtpoging vol op een geparkeerde vrachtwagen. "Hij is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht."
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

"Wij denken dat hij op de vlucht sloeg, vanwege zijn jonge leeftijd. Hij mocht namelijk nog geen auto besturen", aldus de woordvoerder. Eerder meldde de politie in Nederland dat hij er mogelijk vandoor ging vanwege kentekendiefstal.

Gecrasht tegen vrachtwagen
De jongen werd achterna gezeten door de politie vanaf parkeerplaats Oeienbosch langs de A67 bij Veldhoven. Daarna schoot hij bij de Belgische grens met zijn auto een parkeerplaats op en boorde hij zich in de achterkant van een vrachtwagen. Hoewel de klap enorm was, raakte hij dus niet levensgevaarlijk gewond.

De politie heeft een proces-verbaal opgesteld. "En mogelijk moet hij zich voor de rechtbank verantwoorden", aldus de politiewoordvoerder. Waar de jongen vandaan komt, kon de woordvoerder niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!