Video

Anne en Lisa zoeken de kou op in de skihal: 'Hier vriest het 2 graden, heerlijk!'

24 juli 2019 om 22:32
nl
Van bijna veertig graden boven nul naar een paar graden ónder nul. Dat is voor sommige mensen een heerlijke gedachte: voor even de extreme hitte ontvluchten. En waar kan dat beter dan op een indoorskibaan in Westerhoven op het terrein van Center Parcs? Dat dachten ook de zusjes Anne en Lisa van Doorn, die hun zomervakantie vieren op het vakantiepark.
Profielfoto van Linda Koppejan
Geschreven door
Linda Koppejan

Buiten is het niet te harden. Mensen klagen en puffen, omdat ze niet weten hoe ze de dag door moeten komen. Op allerlei manieren proberen mensen van hun oververhitting af te komen. Skiën lijkt de ultieme oplossing.

Eenmaal binnen in de skihal is het meteen aangenaam. "Ja heerlijk", zegt skileraar Thomas Driessen, "Ik zou nergens liever willen staan en heb het liever wat kouder dan zo bloedheet." Toch heeft de leraar het niet drukker dan normaal. "Het is zoals een gemiddelde zomerdag."

Geen topdrukte
Alleen is woensdag alles behalve gemiddeld. Na 75 jaar is het warmterecord uit 1944 eindelijk verbroken. Je zou denken dat er hordes mensen de skipiste op willen. Maar over topdrukte wil de eigenaar van de hal niet spreken. "Ik schat dat er gemiddeld dertig man binnen is. De drukte hangt vooral af van hoe druk bezet het vakantiepark hier in de buurt is. Niet zozeer van de temperatuur."

Wachten op privacy instellingen...

Sneeuwpret op vakantie
De zusjes Anne en Lisa van Doorn bijvoorbeeld zijn op vakantie. In het nabijgelegen Center Parcs genieten ze samen met hun ouders van hun zomerbreak. Ze volgen samen een paar snowboardlessen.

"Ja, misschien is het wel heel gek met dit weer. Maar ik vind het leuk om te doen en wilde het al veel langer", zegt Anne. Hun vriendinnen thuis zullen in het zwembad liggen, denkt ze. "Maar dat doen wij op andere dagen ook hoor." Zus Lisa vult aan dat ze bijna een brainfreeze kreeg toen ze de hal binnenstapte. En dat is niet gek, want het verschil tussen binnen en buiten is zo'n veertig graden.

Niet afkoelen, maar opwarmen
Na een uur zijn de meeste sportievelingen wel klaar met hun afdalingen. Zo ook Lindsey Sanders. Om even bij te komen gaat ze een tosti eten met appelsap. Ondanks de kou op de piste toch géén warme chocolademelk voor haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.