Hoogbejaarde vrouw opgelicht door 'klusjesmannen' die dak repareren

3 augustus 2019 om 12:04
nl
Twee ‘klusjesmannen’ hebben vrijdagmiddag een hoogbejaarde vrouw opgelicht in Prinsenbeek. Ze boden aan het dak van haar huis aan de Middenweg te repareren. Na een kwartiertje waren ze klaar en wilden ze bijna vijfhonderd euro hebben. Het tweetal is opgepakt.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De vrouw is met een van de mannen naar een pinautomaat gereden en heeft het geld opgenomen en gegeven. Het tweetal probeerde meer slachtoffers te maken, maar dit is niet gelukt. Een buurtbewoner vertrouwde de mannen niet en belde de politie.

De klusjesmannen waren eerder die dag ook bij haar aan de deur geweest. Ze gaven aan dat er dakpannen los lagen en dat ze die goed wilden leggen. De vrouw ging niet op het aanbod in en stuurde ze weg. Toen ze zag dat het duo bij meer mensen aanbelde, besloot ze de politie bellen.

Niet gewerkt
Agenten zagen op de Middenweg een ladder staan aan de achterkant van het huis van het slachtoffer. Uit een inspectie op het dak blijkt dat er waarschijnlijk geen werkzaamheden zijn uitgevoerd. De mannen zijn aangehouden op verdenking van oplichting. Het gaat om een 48-jarige man uit Schellingen en een 40-jarige man uit Vlijmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!