Hardrijders op de bon na dodelijk ongeluk in Achtmaal: 91 kilometer per uur in plaats van 60

ACHTMAAL - Na het dodelijke ongeluk op de Achtmaalseweg waarbij een 27-jarige man uit Rijsbergen om het leven kwam en zes andere mensen gewond raakten, heeft de politie dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op dezelfde weg.

Vier automobilisten kregen een bekeuring, omdat ze te hard reden op de weg waar 60 kilometer per uur is toegestaan. Eén bestuurder reed 91 kilometer per uur, een ander 87. Twee snelheidsovertreders reden 81 kilometer per uur. In totaal werden 45 auto's gecontroleerd.

De Achtmaalseweg ligt in het buitengebied. Bij het ongeluk zaterdagavond botsten twee auto's tegen elkaar. Het 27-jarige slachtoffer zat als bestuurder in een van de auto's. De andere automobilist, een 23-jarige man uit Rijsbergen, is als verdachte aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder is dit 'een standaardprocedure bij een dodelijk ongeluk'.

LEES OOK:'Dode en zes gewonden bij ongeluk in Achtmaal'

Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt onderzocht. Volgens bewoners van huizen aan de Achtmaalseweg wordt er in de straat veel te hard gereden. Zij zijn dan ook niet verrast door het fatale ongeluk. "Het was wachten op een ongeluk."

De politie kondigde aan dat ze de komende tijd vaker op snelheid gaat controleren in de gemeente Zundert.