Trein sleurt auto mee op overgang in Boxtel, geen gewonden na 'enorme klapper' door navigatiefout

BOXTEL - Een auto is woensdagavond laat in Boxtel op een spoorwegovergang terecht gekomen en daarna geramd door een trein. De bestuurder wist op tijd te ontkomen. De auto werd rond halftwaalf tientallen meters meegesleurd over het spoor voordat de trein tot stilstand kwam. Een woordvoerder van de NS heeft het over een 'flinke klapper'. Er raakte niemand gewond.

Het lijkt erop dat de automobilist bij de dubbele spoorwegovergang aan de Tongersestraat wilde afslaan tussen de eerste en tweede overgang. De politie heeft het over een navigatiefout. De bestuurder sloeg te vroeg af en belandde daardoor op het spoor, net toen de trein naderde.

De reizigers die in de trein zaten, werden na de aanrijding geëvacueerd. De NS kan niet zeggen om hoeveel reizigers het gaat. Wel geeft een woordvoerder aan dat er meerdere bussen zijn ingezet. Het spoor was rond kwart over twee weer vrij.

politie_vught

Vanavond een melding gehad van een aanrijding tussen een personenauto en een trein te #Boxtel. Ter plaatse bleek gelukkig dat er niemand meer in het voertuig zat. De bestuurder kon op tijd uit het voertuig komen na een navigatiefout. Van het voertuig is niks meer over. #instacops #BTmeierij #prio1 #gelukbijeenongeluk #trein #ns #ongeval
Meer over dit onderwerp:
BOXTEL SPOORWEGONGEVALLEN