'Ik zou een regenjas en een paraplu bij de hand houden', druilerig weekend voor de boeg

18 oktober 2019 om 08:26
nl
"Ik zou een regenjas en een paraplu bij de hand houden." Jordi Bloem van Weer.nl waarschuwt voor een weekend met druilerig weer. Voor deze vrijdag heeft hij dezelfde boodschap. "Er trekken een paar pittige buien over met slagregen, windstoten en een klap onweer."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Tussen de buien in weet de zon af en toe door te breken, maar het wordt volgens Bloem niet warmer dan 14 tot 15 graden. "Als het wat meer gaat waaien tijdens een bui voelt het wat fris aan, maar koud is het niet voor de tijd van het jaar."

Wachten op privacy instellingen...

Volgende storingen
Voor komend weekend heeft Bloem dus niet veel beter weer in petto. "De wind gaat wel afnemen, maar de kans op regen blijft groot."

De eerstvolgende storing dringt zich - na een droge nacht - zaterdagochtend alweer op. "Die komt vanuit België", vertelt Bloem. "Ik denk dat het om acht uur 's ochtends al gaat regenen. Zaterdagmiddag wordt het geleidelijk droger of droog. Dan trekt de storing naar Duitsland en het noordoosten van Nederland weg." Het wordt dan een graad of 14.

Zondag komt de volgende storing vanuit het zuiden opzetten. Volgens Bloem zullen er ook enkele droge momenten zijn en zien we dan misschien een beetje zon. "Maar de kans op regen is toch wel vrij groot. Ook dan wordt het 13 of 14 graden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!