'PSV verloor het hoofd na achterstand in tweede helft', Eindhovenaren lijden pijnlijk verlies

19 oktober 2019 om 22:08
PSV heeft voor het eerst deze voetbalcompetitie verloren. Tegen FC Utrecht werd het zaterdagavond 3-0. De Eindhovenaren moesten voor het eerst in de geschiedenis twee directe rode kaarten in één wedstrijd incasseren.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Marjanka Meeuwissen

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

De gehele eerste helft kreeg PSV geen enkele noemenswaardige mogelijkheid om de score te openen. Pas na de eerste tegengoal in de tweede helft leek de ploeg van Mark van Bommel wakker te worden, al was het van korte duur.

Rode kaarten
Nick Viergever en Jorrit Hendrix werden binnen enkele minuten van het veld gestuurd. Ze kregen aanvankelijk geel, maar na het bekijken van de beelden trok scheidsrechter Danny Makkelie toch rood.

Bekijk hieronder de reactie van Denzel Dumfries na afloop en lees verder.

PSV stond toen dus al op achterstand en met negen man werd het wel heel moeilijk voor de nummer twee van de eredivisie om de wedstrijd nog te kantelen. Uiteindelijk scoorde FC Utrecht nog twee keer.

Willem II wint

Bekijk hieronder de analyse van sportverslaggever Maarten Elst en lees verder.

Willem II heeft in de Grolsch Veste in Enschede met 1-0 gewonnen van FC Twente. Marios Vrousai scoorde al vroeg in de wedstrijd na voorbereidend werk van Freek Heerkens en hij werd hiermee matchwinner. Willem II-verdediger Miquel Nelom viel vlak voor rust met een hamstringblessure uit. Bart Nieuwkoop kwam voor hem binnen de lijnen.

FC Twente kon slechts af en toe gevaarlijk worden. Er waren mogelijkheden voor Javier Espinosa en Keito Nakamura, maar allebeid slaagden ze er niet in doelman Timon Wellenreuther te passeren.

RKC verliest nipt van Ajax, 'maar had meer verdiend'
Bekijk hieronder de analyse van RKC-watcher John Nelissen en lees verder.

RKC verloor met 2-1 van Ajax. Dit terwijl de formatie van Fred Grim in eigen huis lange tijd de gevaarlijkste ploeg was. Clint Leemans raakte al in de openingsfase de onderkant van de lat. Stijn Spierings miste het doel in kansrijke positie en ook Stanley Elbers wist een kans niet te verzilveren. Ajax stelde hier weinig tegenover.

Na rust kwam de koploper beter uit de startblokken. Dusan Tadic opende in de 46e minuut de score. Uitblinker Saïd Bakari maakte in de 63e minuut gelijk. Quincy Promes - één van de weinige Ajacieden die nog redelijk voor dag kwam - zorgde er uiteindelijk voor dat de Amsterdamse formatie drie punten rijker werd. Dat was onder meer het gevolg van het missen van een grote kans door invaller Darren Maatsen in de extra tijd.

Bekijk hieronder de reactie van RKC-middenvelder Stijn Spierings na afloop.