Jongen slaat mensen met ploertendoder in centrum van Oosterhout en wordt opgepakt

21 oktober 2019 om 07:49
nl
Een 17-jarige jongen uit Oosterhout is afgelopen weekend aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij zou op de Markt in Oosterhout mensen met een ploertendoder (een soort knuppel met wapenstok) hebben geslagen.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Een van de slachtoffers was een 20-jarige man uit Ulicoten. Volgens hem werd hij geslagen terwijl hij een ruzie tussen een aantal voor hem onbekende mensen wilde sussen. Omdat hij onwel werd, is dit slachtoffer voor controle met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ook een 19-jarige man uit Dongen zou klappen met de ploertendoder hebben gekregen en gewond zijn geraakt. Ook hij moest naar een dokter.

Vriend
Agenten hielden de 17-jarige verdachte zaterdagnacht aan op de Mathildestraat in Oosterhout. Hij had de ploertendoder nog bij zich. Een 14-jarige vriend van hem - eveneens uit Oosterhout - werd ook gearresteerd, omdat hij de aanhouding van de 17-jarige jongen probeerde te voorkomen.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en wie welke rol heeft gespeeld. De 17-jarige verdachte zit vast. De 14-jarige jongen mocht de cel zondagmiddag weer verlaten na het afleggen van een verklaring. Hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.