Video

Duel tussen twee oude liefdes voor Tomáš Galásek: ‘Willem II moet moedig zijn tegen Ajax’

6 december 2019 om 12:00
nl
Kijkend naar de ranglijst kun je bij Ajax-Willem II spreken van een topper in de eredivisie. Tomáš Galásek speelde vier seizoen in het rood-wit-blauw van de club uit Tilburg. Daarna was hij zes seizoenen actief voor Ajax. De voormalig middenvelder hoopt dat Willem II ‘moedig’ is tegen de koploper, dan is er volgens de Tsjech kans op een goed resultaat.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Galásek is tegenwoordig assistent-trainer bij het Onder 17-elftal van de Duitse club 1. FC Nürnberg. Vanuit Duitsland kijkt hij wel uit naar het duel tussen zijn oude clubs.

“Ja, dat is natuurlijk interessant. De laatste keer dat ik ging kijken was het een kansloze wedstrijd voor Willem II. Als ik nu naar de ranglijst kijk hoop ik dat het meer gelijkwaardig is", zegt hij in het Omroep Brabant-programma Afslag Zuid.

Niet de bus parkeren
“Ik heb gezien dat de voorsprong van Ajax al groot is. Maar Willem II is samen met AZ wel de verrassing van de Nederlandse competitie. Ze moeten er alles aan doen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken. Ze hebben niets te verliezen. Maar de spelers moeten er niet alleen van genieten, ze moeten met een plan de wedstrijd ingaan.”

Voorsprong Ajax is groot, maar Willem II is een verrassing in Nederland

De bus parkeren kan een plan zijn, maar Galásek is daar geen voorstander van. “De bus parkeren? Nee. Ik heb veel wedstrijden gezien in Amsterdam het laatste jaar, ploegen die alleen verdedigen en toch geen resultaat. Ik zou Willem II adviseren naar voren te spelen en moedig te zijn."

Daarbij wijst de 69-voudig international naar Slavia Praag en de nationale ploeg van Tsjechië. “Die spelen met moed naar voren. Ik denk dat je op die manier een goed resultaat kunt halen. Als Willem II alleen wil verdedigen, denk ik dat ze weinig kans hebben om succes te halen.”

Gelijkspel
Wie zou Galásek kiezen als hij een winnaar aan mocht wijzen? “Dat is een hele moeilijke vraag.” Het gevoel voor beide clubs ligt dicht bij elkaar, geeft hij aan. Dus is een gelijkspel misschien het beste resultaat. “Ja, dat zou voor Willem II een succesje zijn. En Ajax kan wel wat punten missen”, sluit hij met een lach af.

Luister hieronder het gesprek met Tomas Galasek

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.