PSV veel te sterk voor PEC Zwolle, Willem II blijft tegen Fortuna Sittard steken op gelijkspel

21 december 2019 om 22:36
nl
PSV gaat met een overtuigende overwinning de winterstop in. Zaterdagavond werd het in eigen huis tegen PEC Zwolle 4-1. Willem II bleef zaterdagavond in Tilburg steken op een gelijkspel tegen Fortuna Sittard. Het werd 0-0. Vrijdagavond won RKC Waalwijk met 3-0 van FC Twente.
Geschreven door

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Overtuigende overwinning PSV
Zwolle nam in Eindhoven de leiding door een treffer van Mustafa Saymak. De aanvaller profiteerde van een fout van Daniel Schwaab. Jorrit Hendrix maakte in de 18e minuut gelijk voor PSV, waarna Mohamed Ihattaren kort daarna op fraaie wijze de 2-1 voor zijn rekening nam.

Aan het begin van de tweede helft zorgde Bruma voor de 3-1. Cody Gakpo maakte na een mooie slalom 4-1. PSV-verdediger Nick Viergever kreeg een gele kaart en is geschorst voor de eerste wedstrijd na de winterstop, bij VVV-Venlo.

Bekijk hieronder de reactie van Cody Gakpo en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

En PSV kan door die overwinning en de winst in de beker nog enigszins met een goed gevoel de winterstop ingaan. Al zal de eerste helft van het seizoen toch een bittere nasmaak hebben in Eindhoven.

Achterin wankel
"Naar omstandigheden hebben we het toch nog enigszins positief afgesloten", aldus Gakpo na afloop. PSV speelde in eigen huis een aardige wedstrijd, waarbij vooral aanvallend tekenen van herstel zichtbaar waren. Achterin was het wankel en onzeker, maar daar kunnen de vele wijzigingen nog als logisch excuus gebruikt worden.

Er kan in Eindhoven nog een hoop beter, maar de ploeg van interim-trainer Ernest Faber heeft zaterdagavond een eerste stap in de goede richting gezet.

Bekijk hieronder de reactie van basisdebutant Jordan Teze en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Gelijkspel Willem II

Bekijk hieronder de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...


Willem II heeft de derde plaats in de eredivisie moeten afstaan aan PSV. De Tilburgse formatie van coach Adrie Koster kwam zaterdag op eigen veld in een teleurstellende partij niet verder dan 0-0 tegen Fortuna Sittard. Veel kansen deden zich niet voor.

Een paar mogelijkheden waren er wel voor de thuisclub. Zo was Mike Trésor Ndayishimiye na de hervatting dicht bij een treffer, maar zag hij doelman Alexei Koselev redding brengen. Voor Fortuna waren onder meer Martin Angha en Rasmus Karjalainen gevaarlijk, maar zij stuitten op de Tilburgse keeper Timon Wellenreuther. Vitalie Damascan kopte in de slotfase net naast.

Het was een moeizame wedstrijd voor Willem II, dat hadden de spelers ook door. Het had ook te maken met het spel van Fortuna, dat veel strijd leverde en genoegen nam met een punt. "Dat is misschien een compliment voor ons. Clubs gaan dat in de tweede seizoenshelft misschien vaker doen tegen ons, wij moeten daar een antwoord op vinden", zei Freek Heerkens na afloop van de wedstrijd.

Bekijk de video met Freek Heerkens en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Derde zege RKC
RKC Waalwijk heeft vrijdagavond in de achttiende speelronde van de eredivisie zijn derde zege van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Fred Grim won de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 3-0. De Waalwijkers gaan ondanks de drie punten toch als hekkensluiter de winterstop in.

Lees verder na de analyse van RKC-watcher John Nelissen.

Wachten op privacy instellingen...

RKC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Anas Tahiri bekroonde zijn terugkeer in de basis met een doelpunt. De middenvelder rondde een voorzet van Clint Leemans fraai af nadat hij de aanval zelf had opgezet.

Kansen
De Waalwijkers kregen meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Een kopbal van Mario Bilate werd echter op schitterende wijze gekeerd door doelman Joël Drommel van FC Twente en een inzet van Leemans vloog net over het doel.

Bilate wacht daardoor nog altijd op zijn eerste doelpunt van het seizoen. "Daar ben ik diep teleurgesteld over dat ik nog geen goals op mijn naam heb staan", zegt de RKC-aanvaller. Desondanks is Bilate populair bij de RKC-fans. Zo galmde zijn naam meerdere keren door het stadion. "Dat waardeer ik zeker en de liefde is wederzijds", zei hij na afloop.

Aansluiting
Direct na rust was het wel raak: na een goede aanval van RKC, schoot Stijn Spierings de bal buiten bereik van Drommel binnen. Diezelfde Spierings was op het uur opnieuw trefzeker. Hij schoot de 3-0 tegen de touwen na een individuele actie. Calvin Verdonk illustreerde de onmacht bij Twente met een gemene overtreding op Sylla Sow, waarna hij met rood van het veld moest.

De ploeg van trainer Fred Grim blijft hekkensluiter, maar vindt wel aansluiting bij de concurrentie. RKC heeft de achterstand op ADO Den Haag verkleind tot twee punten. Na de winterstop staat direct een belangrijk duel op het programma. De Waalwijkers gaan dan op bezoek in Den Haag om het tegen ADO op te nemen.

Bekijk hieronder de reacties van Mario Bilate en Anas Tahiri na afloop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.