Veel omgewaaide bomen en problemen op het spoor in Brabant

9 februari 2020 om 09:49
nl
Brabant ging zondag gebukt onder storm Ciara. De ANWB gaf aan om niet de weg op te gaan tenzij strikt noodzakelijk en omgewaaide bomen zorgen voor volop problemen op het spoor, onder meer bij Nuenen. Daar reed een trein over een omgevallen boom. Daardoor reden er tot aan het begin van de avond veel minder treinen van en naar Eindhoven Centraal.
Geschreven door

Ook tussen Breda en Tilburg, Den Bosch en Tilburg en Den Bosch-Eindhoven reden enige tijd minder treinen, respectievelijk vanwege een defecte bovenleiding en bomen op het spoor. Zondagavond rond acht uur waren er geen meldingen meer van storingen op het spoor in Brabant. De NS waarschuwde dat er maandagochtend ook nog voor hinder op het spoor als gevolg van de storm.

 

Wachten op privacy instellingen...

Ook de ANWB verwacht voor maandag een zware ochtendspits vanwege de harde windstoten. "Het wordt een onstuimige dag met windstoten tot 100 kilometer per uur", zei de woordvoerder. "Het is vooral heel verraderlijk."

Hoogtepunt
Het KNMI had voor Brabant weercode oranje uitgeroepen tot elf uur zondagavond. Het weerinstituut riep op maatregelen te nemen om schade te beperken. De zware zuidwesterstorm Ciara was even voor zeven uur aan de kust op het hoogtepunt, met zeer zware windstoten van meer dan 120 kilometer per uur. Ciara trok van daaruit verder landinwaarts, maar de gevolgen van de storm lijken mee te vallen.

Brandweer
Bij de brandweer was het druk met verschillende meldingen van omvallende bomen. Onder meer bij Asten, waar een boom op het fietspad terechtkwam. En in Ulvenhout en Oss, waar een boom ontworteld werd en tegen een woning belandde. Ook op de Edisonlaan in Tilburg ging het al mis, daar ging een boom met wortels en al om. Die boom belandde over een kruispunt, en miste op een haar na de woningen die er staan. In Riel viel een boom op een huis en vernielde het dak voor een groot deel.

Zeer zware windstoten
De hele dag stond er een stevige wind en die nam gedurende de dag alleen maar toe. Tijdens het zwaartepunt van de storm trok er een buienlijn over Brabant, die voor zware windstoten zorgde. De verwachting is dat zondagavond rond elf uur de buienlijn is opgeschoven naar het zuidoosten van onze provincie.

Wachten op privacy instellingen...

Overigens is de storm na zondagnacht nog niet meteen voorbij: ook maandagochtend en een deel van de dag worden nog zware windstoten verwacht. Voor de hele dag is dan code geel afgekondigd.

LEES OOK:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.